Bezvaječné cestoviny.

Zloženie: krupica z tvrdozrnnej pšenice BIO, voda.

Pšenica je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Začiatky jej pestovania sú spojené so vznikom poľnohospodárstva. Najstaršie nálezy sú z obdobia 8000–7500 r. pred n. l. a vzťahujú sa k pestovaniu pšenice jedno a dvojzrnej. Pšenica obyčajná je jednou z najrozšírenejších plodín vo svete i u nás. Pšenica je polyploidná, s trojicou zdvojených génov. Bola vypustená z voľne rastúcich tráv vo východnom Stredomorí alebo v Etiópii a po Starom svete sa rozšírila už v neolite. Do Ameriky ju priniesli španielski misionári v 16. storočí. 

Pšenica a naše zdravie

Pšenica je jedna z najdôležitejších zdrojov proteínov, ktorých obsahuje viac ako kukurica a ryža. Celé zrno ( 100 g) obsahuje bielkoviny, 2 g tuku, 70 g sacharidov, 2 g nestráviteľných súčastí (vlákninu), 40 mg vápnika, 330 mg fosforu, 4 mg železa, 120 mg horčíka a ďalej významné množstvo vitamínu B1, v už menšej miere potom
vitamíny B2, B6 a PP.

V kuchyni

Recepty

Cestoviny s cervenou fazulou



Pšeničné penne BIO

  • 3.60€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Taliansko
Kvalita
BIO
Alergény
obilniny (1)

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
352
Tuky [g]
1.35
Sacharidy [g]
71
Bielkoviny [g]
12.3
Vláknina [g]
2.8