Klinček celý BIO

Klinčeky sú vlastne usušené, neroztvorené púčiky kvetov, ktoré sa zbierajú ešte pred tým, ako sa roztvoria. Pomenovanie získali podľa svojho vzhľadu, ktoré hodnoverne pripomína klasický klinec.

Klinček a naše zdravie

Liečivé účinky klinčeka

V kuchyni

Jeho chuť je korenisto-štipľavá, preto ho treba používať s mierou. Pri správnom dávkovaní však zaujímavo ochutí sladké aj slané jedlá. V Holandsku ho zvyknú pridávať do syra, v Anglicku do jablkového koláča, v Nemecku s jeho pridaním pečú korenený chlieb. V ázijských krajinách je klinček súčasťou kari korenia. Vyskúšajte si uvariť ryžu s niekoľkými klinčekmi a uvidíte, že bude chutiť naozaj exoticky.

Klinček celý BIO

  • 5.40€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Tanzánia
Kvalita
BIO