Hrachové cestoviny

Zloženie:

hrachová múka, vajcia 18,9%, voda. Na 1 kg múky boli použité 3 vajcia. 

Hrach pochádza pôvodne z Číny. Už v roku 8200 pred n.l. ho pestovali na Cypre a v Homérových časoch sa považoval za dar Bohov. Hrach obsahuje málo kalórií, pozostáva z 23 % bielkovín, 41 % sacharidov, ostatok tvorí škrob, a potom asi pol percenta tvorí tuk.


Hrach a naše zdravie

Hrach má výrazne omladzujúce účinky , vďaka  jedinečnej kombinácii horčíka a nukleových kyselín. Prečisťuje tráviacu sústavu (obsahuje vlákninu ) a má detoxikačné účinky, dodá množstvo energie a dostatočne zasýti . Je preto vhodný hlavne pre fyzicky pracujúcich ľudí a športovcov.

Podporuje správne fungovanie nervovej sústavy a srdca. Hrášok by mali konzumovať pacienti, ktorí majú slabé srdce, chlopňové chyby, kardiomyopatiu (ochorenie srdcového svalu sprevádzané poruchou srdcovej funkcie) alebo ischemickú chorobu srdca , účinne znižuje vysoký cholesterol. Má blahodárne účinky na nechty a vlasy a oči. 

Hrach je veľmi vhodná potrava pre tehotné a dojčiace ženy. Je bohatý aj na kyselinu listovú, ktorá pôsobí preventívne pri vývoji nervovej sústavy plodu. Obsahuje vitamíny B1, B2 , B6, B9  a vitamín C. Z minerálov sú to draslík , fosfor ,  horčík ,sodík ,vápnik, zinok a železo. Hrach obsahuje až 50 % globulinov (legumin a vicilin).


V kuchyni

Cestoviny vložte do vriacej osolenej vody a varte 5 až 10 minút za občasného miešania. Hrachové cestoviny sú prirodzene bezlepkové a sú výbornou náhradou cestovín pre celiatikov. Hodia sa ako príloha k mäsovým a zeleninovým jedlám. Napríklad v kombinácii s ryžou získame plnohodnotnú bielkovinu vo vegetariánskom jedle.



Hrachové cestoviny

  • 1.49€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Slovensko
Alergény
vajcia (3)